10-годишният Божидар от Добрич върна вярата на българите в доброто,

...
 10-годишният Божидар от Добрич върна вярата на българите в доброто,
Коментари Харесай

Историята на детето, което дари на болница

 

10-годишният Божидар от Добрич върна вярата на българите в положителното, откакто реши, че не е значимо да си купи тротинетка, а да помогне за болничното заведение си в града. Ученикът спестявал от месеци, събрал 62 лева и ги подари за битката с ковид, оповестява NOVA.

Историята на това положително стартира с молба на МБАЛ-Добрич, отправена към жителите и компаниите от региона, да оказват помощ кой с каквото може за закупуване здравна техника и персонални защитни средства на лекарите от инфекциозното поделение, операционния блок и интензивните браншове.

Тихомир Иванов е един от първите, който откликва на апела. Записва прочувствено послание с молба за помощ за лечебното заведение и го споделя в обществените мрежи. Разчита на персоналните си контакти и за 24 часа събира към 5000 лева от другари и познати.

 „ Веднага ми се обади една моя някогашна съученичка. Искаше да подари пари, само че трябваше да отида до дома й, защото майка й сега е на кислородно дишане с уред и не може да я остави “, описа Тихомир.

По пътя Тихомир получава ново позвъняване. То е от непозната жена, която му споделя следното: „ Добър ден! Моето момченце изкара от касичката си персонално парички, желае да ти ги подари за акцията “.

Божидар и майка му - Ели Петкова, инцидентно попадат на апела, до момента в който стоят у дома. „ Решавахме задания, пишехме домашни, гледахме из интернет какво има и напълно инцидентно попаднахме на клипчето на Тихомир “, споделя майката и продължава: „ Синът ми незабавно  каза: „ Мамо, желая да си дам паричките за щедрост, да спасим болничното заведение, да помогнем на хората “.

Момчето споделя, че му е мъчително, че не може да върви в парка и му липсват игрите и приятелите. Липсва му и футболът, който тренира  от 5 месеца, а сериозният пост на вратар самичък си го е избрал. Третокласникът с горделивост ни демонстрира сребърен орден от ученическо състезание в Дряново. Очакванията  му са по-бързо да отмине болестта, с цел да рита на воля.

„ Моите родители постоянно са ме учили да върша положително, с цел да се върне и на мен. Така, и аз дисциплинирам Божидар. Надявам се някой ден и той по този начин да възпитава неговите деца “, споделя майка му Ели. Семейството до момента винаге е взело участие във всички благотворителни балове, проведени от учебното заведение на Божидар, както и в разнообразни акции и начинания в помощ на нуждаещи се.

67 000 лв. към този момент са събрани като дарения на многопрофилната болница в Добри. Средствата са от общини, компании, физически лица и неправителствени организации. Дарители дават и здравна инсталация, дезинфектанти и персонални защитни средства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР